Handballers bereiken hoofdronde EK na zege op Portugal

Print
Handballers bereiken hoofdronde EK na zege op Portugal

Topschutter Kay Smits.  Afbeelding: EPA

De Nederlandse handballers hebben zich geplaatst voor de hoofdronde van het Europees kampioenschap, dat wordt gehouden in Hongarije en Slowakije.

De ploeg van bondscoach Erlingur Richardsson won in Boedapest de derde en laatste groepswedstrijd van Portugal met 32-31. Door die nipte zege eindigde Oranje met 4 punten als tweede in de poule achter IJsland en mag het de eindronde vervolgen. Topschutter Kay Smits maakte in de laatste seconden van de wedstrijd de winnende goal. Spelmaker Luc Steins werd na afloop uitgeroepen tot beste speler van de wedstrijd.

Lees ook: Limburgse topscorer van EK handbal klaar voor beslissend duel: ‘Niet te veel naar scorebord kijken en geduld hebben’

Oranje doet pas voor de tweede keer mee aan het EK. Twee jaar geleden kwam het team bij zijn debuut niet verder dan de groepsfase en was de zege op Letland het belangrijkste wapenfeit. Op dit EK zijn er al twee overwinningen geboekt en is dus voor het eerst de hoofdronde bereikt.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee