Dier van de week: vriendelijke Olga houdt van gezelligheid om haar heen

Print
Dier van de week: vriendelijke Olga houdt van gezelligheid om haar heen

Olga.  Afbeelding: Dierenasiel De Beestenboel

Weert -

Dierenasiel De Beestenboel vangt voor bijna heel Midden-Limburg de honden en katten op. Genoeg aanbod dus voor Anne Vleeshouwers om elke week voor één van deze dieren extra aandacht te vragen. Deze week is Olga aan de beurt, een gesteriliseerde poes van ongeveer 10 jaar.

Waarom moet voor Olga een nieuw thuis worden gezocht?

„Omdat Olga buiten rondhing en de indruk wekte dat ze hulp nodig had, is ze in het asiel opgenomen. Hier is ze gelukkig goed opgeknapt. Helaas bood haar chip geen uitkomst bij het vinden van haar baasje, omdat deze niet geregistreerd staat. Gezien haar lieve karakter is het vreemd dat niemand haar mist.”

Wat kun je over haar vertellen?

„Olga heeft één belangrijk kenmerk dat meteen opvalt. Ze mist namelijk haar rechteroog. Dit zal waarschijnlijk vanwege een flinke beschadiging ooit zijn verwijderd. Omdat ze deze handicap al langer heeft, kun je niet aan haar merken dat ze er last van heeft. Door haar vriendelijke manier van begroeten vergeet je ook al gauw dat ze er anders uitziet dan de rest.”

Waar zou Olga goed op haar plaats zijn?

„Omdat ze een kat is die van gezelligheid houdt, zal ze het fijn vinden om mensen om haar heen te hebben. Gezien haar leeftijd vindt ze het natuurlijk ook heerlijk om lekker haar rustmomentjes te pakken en zelf haar tempo te bepalen. Door haar beperking kan ze beter niet aan teveel verkeer blootgesteld worden.”

Ben je geïnteresseerd in dit dier? Neem vrijblijvend contact op met dierenasiel De Beestenboel, tel. 0495-563981 of mail naar asielweert@planet.nl. Kijk ook op de Facebookpagina.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee