Nieuwe problemen op de werkvloer na versoepelen quarantaineregels

Print
Nieuwe problemen op de werkvloer na versoepelen quarantaineregels

Foto ter illustratie.  Afbeelding: Getty Images

De recordaantallen aan coronabesmettingen door omikron leiden gelukkig niet tot drukte in de ziekenhuizen, maar zorgen wel voor een ander probleem: bijna half Nederland zit in quarantaine. Hoe gaat dat op de werkvloer?

Winkels mochten sinds zaterdag weer open en daar zijn winkeliers ontzettend blij mee, vertelt Jan Meerman, voorman van winkeliersvereniging InRetail. Er is wel een nieuw probleem. „Door die quarantaineregels is het ziekteverzuim in onze sector verdubbeld: van 4 naar 8 procent. Dat is gigantisch”, vertelt hij.

Het gaat dan echt om mensen die niet zelf ziek zijn, maar in quarantaine moeten na contact met iemand die positief test. „In winkels werken bijvoorbeeld veel moeders. En op scholen gaat het virus nu juist rond. Dat zorgt bij veel bedrijven voor bezettingsproblemen. Dat werknemers die een booster of recent corona hebben gehad nu niet meer in quarantaine hoeven, was echt nodig om problemen te voorkomen.”

Klachten

Bij vakbond FNV zijn de afgelopen weken tientallen klachten binnengekomen van werknemers die ondanks dat ze in quarantaine moesten, toch onder druk werden gezet om op het werk te komen of vakantiedagen in te leveren. „Dat mag niet, die werknemers raden we aan om aan de bel te trekken bij de ondernemingsraad, hun vakbondsbestuurder, of de bedrijfsarts”, benadrukt woordvoerder José Kager.

Nieuwe problemen op de werkvloer na versoepelen quarantaineregels
Foto ter illustratie.  Foto: Getty Images

Nu zijn de quarantaineregels dan weer veranderd voor mensen die recent corona hebben gehad of zijn geboosterd. „Een werkgever mag niet vragen naar gezondheidsgegevens. Als jij niet bent gevaccineerd, of nog geen een booster hebt gehaald, moet je wél in quarantaine. Dat hoef je dan niet uit te leggen, hooguit aan de bedrijfsarts die het anoniem moet houden, stelt Kager.

„We krijgen de nodige vragen hierover, omdat de nieuwe quarantaineregels niet goed bij iedereen bekend zijn. De werkgever heeft daar ook een rol in, die zou de nieuwe regels moeten kennen.”

Maar de steeds veranderende regels zijn ook voor ondernemers erg verwarrend, merkt Meerman op. „Vlak na de persconferentie waarin de versoepelingen werden aangekondigd, stond het nog niet goed op overheidswebsites. Dan raak je natuurlijk in de war. Wij communiceren dus nu maar heel duidelijk naar onze leden hoe het nou precies zit met die quarantaine. Dat helpt. Ik verwacht dit weekend geen grote bezettingsproblemen in de winkels.”

Ongemakkelijke situaties

Advocaat arbeidsrecht Pascal Besselink van juridisch dienstverlener DAS ziet twee problemen opdoemen. „De baas mag wel vragen naar vaccinatie, maar je hoeft er niet op te antwoorden. Als jij dus in quarantaine moet en je baas zegt dat dit niet hoeft als je geboosterd bent, krijg je dus een ongemakkelijke situatie. Je hoeft niet uit te leggen waarom je wel in quarantaine moet, maar dat is wel lastig.”

De tijd die jij als werknemer in quarantaine zit, komt voor rekening van de baas. Een werknemer heeft namelijk gewoon recht op loondoorbetaling. „Maar nu kom je in de situatie dat dit niet nodig was geweest als je de booster had gehaald”, stipt Besselink aan. „Ik kan mij voorstellen dat een werkgever het dan heel vervelend vindt als je daarom toch een aantal dagen niet kunt werken. Dat zal zeker tot disputen op de werkvloer leiden.”

De Tweede Kamer bespreekt deze week het 3G-beleid op de werkvloer. „Ik denk dat het goed is als ook hier over gesproken wordt, want ik heb ook geen oplossing voor deze nieuwe problemen”, bekent Besselink.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee