Heythuysen krijgt repaircafé dat in maart opent in oude muziekschool Nootzaak

Print
Heythuysen krijgt repaircafé dat in maart opent in oude muziekschool Nootzaak

Het repair café in Echt.  Afbeelding: archief Jan-Paul Kuit

Heythuysen -

Na al ruim 2000 repaircafés over de hele wereld kan binnenkort ook Leudal aan de lijst worden toegevoegd. In maart opent in Heythuysen een repaircafé in de oude muziekschool.

In het pand waarin tot enkele jaren geleden muziekschool Nootzaak huisde, zal op 12 maart repair café Leudal van start gaan. Het idee komt van serviceclub Rotary Leudal die drie jaar garant zal staan voor de exploitatiekosten die voor het eerste jaar zijn begroot op 3000 euro. Het beoogd gebouw in Heythuysen wordt nu nog antikraak bewoond, maar komt op 1 februari vrij.

Mensen kunnen straks elke tweede zaterdag van de maand van 10.00 tot 13.00 uur in het pand aan de Graaf van Loonlaan 2a terecht om kapotte spullen te laten repareren. „Maar de sociale contacten vinden we ook belangrijk en daarom zal een koffiehoek worden ingericht waar mensen elkaar kunnen ontmoeten”, vertelt Ger Hermans van de stichting repair café Leudal. „Al acht vrijwilligers hebben zich gemeld om mee te doen. De 650 leden van de seniorenclub maken we binnenkort op ons initiatief attent.”

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee