André Cats wordt de hoogste baas bij NOC*NSF

Print
André Cats wordt de hoogste baas bij NOC*NSF

André Cats.  Afbeelding: ANP

André Cats volgt Maurits Hendriks op als directeur topsport van sportkoepel NOC*NSF. Cats (53) is nu nog technisch directeur van zwembond KNZB.

Hendriks, die dertien jaar in dienst was van NOC*NSF, maakte een jaar geleden al bekend zijn functie als hoogste sportbaas van Nederland na de Winterspelen van Beijing neer te leggen.

Bij zwembond KNZB gaan ze André Cats nog missen, stelt algemeen directeur Aschwin Lankwarden. „Uiteraard zal André ook als directeur Topsport van NOC*NSF betrokken blijven bij de topsportprogramma’s van de KNZB. Daarom is het ook niet gepast om teleurgesteld te zijn, al vinden we het natuurlijk wel ontzettend jammer dat hij weggaat”, zegt Lankwarden.

Jeugdbondscoach

Cats was eerder van 1996 tot 2008 in dienst van de KNZB als jeugdbondscoach. Daarna trad hij in dienst bij NOC*NSF als prestatiemanager en was hij vier keer chef de mission van de Nederlandse afvaardiging op Paralympische Spelen. In november 2016 keerde hij terug bij de zwembond. „Met ongelooflijk veel plezier en trots ben ik de afgelopen vijfeneenhalf jaar technisch directeur geweest bij de KNZB. Samen met talloze collega’s, sporters en vrijwilligers hebben we dag in dag uit keihard gewerkt aan het verbeteren van onze resultaten. Dat is in de meeste gevallen - ondanks alle beperkingen en maatregelen - ook gelukt of anders hebben we met elkaar wel een basis gelegd om verder te bouwen”, stelt Cats in een afscheidsbrief op de website van de zwembond. Cats neemt op 25 februari afscheid.

Lankwarden wenst Cats veel succes in zijn nieuwe functie. „Het is waarschijnlijk ook de enige job in Nederland waarvoor hij de KNZB zou verlaten”, aldus de algemeen directeur.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee