Djokovic, weggestuurd in Australië, maar welkom in Rotterdam

Print
Djokovic, weggestuurd in Australië, maar welkom in Rotterdam

Novak Djokovic speelde in 2010 voor het laatst in Rotterdam.  Afbeelding: ANP

Richard Krajicek zou Novak Djokovic volgende maand welkom heten in Ahoy voor het ABN AMRO World Tennis Tournament. De toernooidirecteur zegt „puur naar het sportieve aspect te kijken”. Mocht de verrassende komst van Djokovic - die niet op de deelnemerslijst staat - uitblijven, dan hoopt Krajicek dat Daniil Medvedev in Rotterdam de nieuwe nummer 1 van de wereld wordt.

„Djokovic is welkom”, herhaalde Krajicek woensdag meermaals tijdens zijn vooruitblik op de 49e editie van het ABN AMRO World Tennis Tournament. Maar, zo benadrukt de toernooidirecteur, hij gaat de nummer 1 van de wereld niet bestoken met berichten.

„Voor iedere editie gaat er altijd standaard een belletje of mailtje naar zijn manager. Hij weet dus dat hij welkom is. Hij gaat altijd skiën in februari om bij te komen van de Australian Open, maar ik denk dat hij nu alsnog wil bijkomen. Maar dan op een op andere manier”, zei Krajicek.

Fantastisch

„Iedereen heeft het recht zich wel of niet te laten vaccineren en hij heeft geen dingen gedaan die in Nederland verboden zijn. Wij zijn een sportevenement en sportief gezien zou het fantastisch zijn. Ik zeg al jaren dat hij de beste speler ooit gaat worden en dan is het toch gaaf als je hem hier kan verwelkomen.”

Lees ook: ‘Iceman’ Wim Hof uit Sittard over controversiële Novak Djokovic: ‘Hij heeft in elk geval de Australian lockdown gewonnen’

De Rus Medvedev, de mondiale nummer 2, is op basis van de wereldranglijst de beste speler in Rotterdam. „Ik denk dat hij voor Roland Garros de nummer 1 van de wereld is, hopelijk wordt hij het bij ons. Voor mij is hij de favoriet om de Australian Open te winnen”, aldus de voormalig winnaar van Wimbledon.

Machine

„Hij is een Russische machine, zal ik maar zeggen. Hij mist niks en ik vraag me altijd af of hij weleens moe wordt. Hij blijft maar gaan en ondanks dat ik niet meer tennis, word ik al moe als ik naar hem kijk. Hij krijgt het zelfs voor elkaar Djokovic moe te krijgen.”

Onlangs werd besloten dat het toernooi net als vorig jaar voor lege tribunes in Ahoy wordt gespeeld. „Ik zei een jaar geleden ‘eens maar nooit meer’. Laten we daar van maken ‘twee keer en daarna nooit meer’. Maar het was geen optie om het toernooi te verplaatsen op de kalender. En we moesten dit nu al beslissen, omdat we ook voorbereidingstijd nodig hebben”, aldus Krajicek, die niet bang is dat het deelnemersveld gaat lijden onder het besluit.

„Ik denk niet dat dat invloed heeft. Het enige is hoe moeilijk het is om Nederland in te komen en dat valt behoorlijk mee. Met een quarantaine of iets dergelijks ga je spelers afschrikken. We gaan er iets moois van maken. En dan volgend jaar hopelijk de jubileumeditie écht weer met publiek.”

Het toernooi begint op maandag 7 februari.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee