Eaters ziet drie punten verdampen en uitwedstrijd tegen Luik gaat ook niet door

Print
Eaters ziet drie punten verdampen en uitwedstrijd tegen Luik gaat ook niet door

Afbeelding: Ermindo Armino

Geleen -

Snackpoint Eaters Limburg heeft de drie punten die het begin oktober 2021 na een verloren duel kreeg - omdat bij opponent Flyers Heerenveen een niet-gerechtigde speler meedeed - weer moeten inleveren.

De Finse aanvaller Riku Pitkänen werd door Flyers ingezet als een zogenoemde student-import, maar daarvoor is expliciete toestemming van de BeNe-League nodig. Die goedkeuring was er in het weekeinde dat tegen de Geleense ijshockeyers werd gespeeld nog niet, bleek destijds uit onderzoek van de bond.

Lees ook: Nederlaag Eaters wordt omgezet in winst, tegenstander blijkt speler onrechtmatig te hebben opgesteld

Heerenveen spande tot twee keer toe een kort geding aan. De rechter stelde de Friezen in het gelijk toen bleek dat het nieuwe reglement aan het begin van het seizoen nog niet in gebruik was genomen door de BeNe-League. Eaters moet de drie punten uit die wedstrijd die het aanvankelijk in de schoot kreeg geworpen, nu weer inleveren. Ook Hijs Hokij ziet om diezelfde reden drie punten in rook opgaan, na het verloren duel in Heerenveen op 9 oktober 2021.

Afgelast

De uitwedstrijd die Eaters komende zaterdag tegen Bulldogs Luik zou spelen, is afgelast vanwege coronabesmettingen bij de Belgische tegenstander. Eaters neemt het zondag in de eigen hal op tegen Zoetermeer Panters.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee