Verdachte overlijden 4-jarige Dean wordt vervolgd in België

Print
Verdachte overlijden 4-jarige Dean wordt vervolgd in België

Afbeelding: HBVL

De vervolging van de verdachte Dave de K. van de dood van de 4-jarige Dean zal in België plaatsvinden. Dat hebben het Nederlandse Openbaar Ministerie en justitie in België besloten, meldt het OM in Breda.

„Omdat zowel het slachtoffertje, de nabestaanden en de verdachte de Belgische nationaliteit bezitten is een vervolging door de Belgen het meest opportuun”, aldus het OM. Het Nederlandse deel van het onderzoek wordt voortgezet en de resultaten daarvan worden aan de Belgen overgedragen. Ook in België wordt verder onderzoek gedaan.

Lees ook: Dean (4) was wellicht al langer dan 48 uur dood toen zijn lichaam gevonden werd

In verband met het verzoek tot overlevering zal de verdachte hiervoor donderdag worden voorgeleid, meldt het OM.

Dean werd 12 januari meegenomen uit de Belgische plaats Sint-Niklaas. De 34-jarige verdachte De K. was de oppas van het kind.

De moeder van Dean sloeg afgelopen weekend alarm. Maandag werd de verdachte opgepakt in het Utrechtse Meerkerk. In de avonduren werd het lichaam van Dean op aanwijzing van de man ontdekt bij een parkeerplek bij het Zeeuwse werkeiland Neeltje Jans.

Officieel moet nog vastgesteld worden dat het om het kind gaat, maar de politie gaat hier wel vanuit. Een doodsoorzaak is nog niet bekend.

Lees ook: De lugubere ontknoping van een ontvoering die in België begon

De Nederlandse vriendin van de ontvoerder van de kleuter is bij de onderzoeksrechter in Dendermonde voorgeleid op verdenking van moord en ontvoering, aldus de Belgische media. Het is nog niet duidelijk of ze een actieve rol speelde in de dood van de jongen,

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee