Boermanstheater schuift nog een jaar op met nieuwe voorstelling ‘Ós niej stök’

Print
Boermanstheater schuift nog een jaar op met nieuwe voorstelling ‘Ós niej stök’

Scène uit ‘Vraemp geld’ een vorige productie.  Afbeelding: Volkstheater Frans Boermans

Venlo -

Voor Volkstheater Frans Boermans komen de versoepelingen te laat. Er zijn nog te veel onzekerheden om de opvoering van ‘Ós nieje stök’ in mei door te laten gaan.

Het besluit is extra wrang omdat de voorstellingenreeks eerder juist een half jaar voren was gehaald om niet in de knoop te komen met de Venlose Revue, die na een jaar uitstel in het najaar van 2022 op de planken wordt gebracht. De vreugde over het nieuws dat er weer gerepeteerd mag worden, maakte deze week plaats voor nuchterheid. De voorbereidingstijd was al kort en zou zeer intensief worden, aldus het bestuur van de stichting Volkstheater Frans Boermans. „Doordat we niet met reservespelers werken, bestaat bovendien de kans dat spelers die onverhoeds besmet of zelfs ziek worden, repetities gaan missen waardoor de voorstelling ook in gevaar komt. Er is wat dat betreft geen enkele marge meer. Al met al zijn er te veel onzekere factoren om een kwalitatief volwaardig stuk te kunnen garanderen”, aldus secretaris Mark Wienen.

‘Ós nieje stök’ is geschreven door Sef Peeters en wordt geregisseerd door Marnix Mulder. Het volkstheater is genoemd naar de in 1999 overleden Venlose tekstdichter Frans Boermans.

Voor de première wordt nu gezocht naar een nieuwe datum in 2023. Mensen die al kaarten hebben besteld, krijgen hierover binnenkort bericht van de Maaspoort.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee