Cursus samen woningen verduurzamen in appartementencomplex

Print
Cursus samen woningen verduurzamen in appartementencomplex

Afbeelding: De Limburger

Maastricht -

CNME Maastricht houdt voor eigenaren van woningen in appartementencomplexen een cursus hoe ze samen met hun buren hun woningen kunnen verduurzamen.

Binnen een appartementengebouw, een Vereniging van Eigenaren (VvE), is het moeilijker om energiebesparende (isolatie)maatregelen te nemen dan bij een grondgebonden woning, aldus CNME. „Bij een VvE moet je samen met de andere eigenaren besluiten wat je gaat doen en hoe je dat gaat betalen.” Om hen te ondersteunen, is er de cursus ‘Limburgse VvE’s met Energie’. De cursus bestaat uit drie dagdelen en start vanaf 3 februari.

In Maastricht woont 10 procent van de woningeigenaren in een appartementengebouw. Dat kan een pand in Heer zijn met twee appartementen, of een gebouw op de Via Regia met meer dan vijftig appartementen. In de cursus wordt uitgelegd waar de knelpunten op technisch, financieel en sociaal vlak zitten, en hoe deze aangepakt kunnen worden.

Informatie en aanmelden: www.cnme.nl/evenement/cursus-vves-met-energie-maastricht/

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee