LWV luidt noodklok: ‘Bedrijfsleven raakt ontwricht door coronabeleid overheid’

Print
LWV luidt noodklok: ‘Bedrijfsleven raakt ontwricht door coronabeleid overheid’

Afbeelding: Getty Images

Roermond -

De Limburgse Werkgevers Vereniging (LWV) luidt de noodklok wegens het gevoerde coronabeleid. Nu de omikronvariant weliswaar besmettelijker is, maar het ziektebeeld veel minder ernstig dan verwacht, moet het beleid per meteen aangepast worden. „De sociaal-economische schade is niet te overzien”, zo laat het LWV weten.

Tijdens de persconferentie op 14 januari haalde het kabinet het argument van ontwrichting van de samenleving aan. Bedrijven en instellingen zouden plat komen te liggen. Volgens het LWV gebeurt dat nu juist dankzij het huidige coronabeleid en de bijbehorende quarantaineregels.

Quarantaine

Zo moet een medewerker die in contact is geweest met een besmet persoon in quarantaine, ook als hij niet ziek is of geen klachten heeft. Uitzondering hierop is de medewerker die reeds een boosterprik heeft gekregen. Deze maatregel draagt ertoe bij dat veel personeelsleden ‘ziek’ thuis zijn en het bedrijfsleven ontwricht wordt, aldus het LWV.

Werkroosters

Bijkomend probleem is dat bedrijven er door deze situatie niet in slagen om werkroosters rond te krijgen. Door de hoge besmettingsgraad zijn er altijd weer mensen die in de buurt zijn geweest van een besmet persoon. Ondernemers zijn hierdoor de dupe van het huidige beleid.

De werkgeversvereniging is van mening dat het beleid onmiddellijk moet worden aangepast. Als reden noemt het LWV dat de omikronvariant, in ieder geval bij mensen die gevaccineerd en/of een boosterprik hebben gekregen, geen ernstige klachten geeft. „Gooi de economie open, laat bedrijven hun werk leveren en stop met het ontwrichten van het bedrijfsleven.”

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee