Mondzorgcoaches in Heerlen aan de slag voor gezonde peutermonden

Print
Mondzorgcoaches in Heerlen aan de slag voor gezonde peutermonden

Afbeelding: Gemeente Heerlen

Heerlen -

Het consultatiebureau bij de GGD in Heerlen is uitgebreid met een mondzorgcoach, die ouders en verzorgers van jonge kinderen (0-4 jaar) tips geeft over hoe ze het gebit van hun kind(eren) goed kunnen onderhouden.

Ook adviseert de coach over gezond eetgedrag. Het initiatief is een samenwerking van Tandartsen Heerlen, KNMT (Koninklijke Nederlandse Maatschappij tot bevordering der Tandheelkunde), Hogeschool Utrecht, Kindertandverzorging Limburg, CZ, GGD Zuid-Limburg en de gemeente Heerlen.

In Heerlen gaat één op de vier kinderen niet regelmatig naar de tandarts. „Een gezond gebit is erg belangrijk. Door het vanaf kinds af aan goed te onderhouden en regelmatig naar de tandarts te gaan voorkom je problemen op latere leeftijd”, aldus wethouder Jordy Clemens.

„Voor kinderen tot 18 jaar is een bezoek aan de tandarts gratis. Dit wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Veel ouders weten niet dat ze geen financiële bijdrage hoeven te leveren,” geeft Ivo Koenen van zorgverzekeraar CZ aan.

De mondzorgcoach is vooralsnog iedere dinsdag aanwezig op het consultatiebureau aan Overloon 2 in Heerlen en kan gratis worden bezocht.

Ouders kunnen binnenlopen of het bezoek combineren met een afspraak op het consultatiebureau.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee