Weer twee Nederlandse handballers op EK positief op coronavirus

Print
Weer twee Nederlandse handballers op EK positief op coronavirus

Iso Sluijters (rechts) eerder dit EK in actie tegen Portugal.  Afbeelding: EPA

De Nederlandse handballers Iso Sluijters en Dennis Schellekens hebben voorafgaand aan de wedstrijd op het EK tegen Frankrijk positief getest op het coronavirus. Opbouwspeler Sluijters en reservekeeper Schellekens ontbreken daardoor donderdagavond in het eerste duel van Oranje in de hoofdronde van het toernooi.

Beide spelers zijn na hun positieve zelftest direct in isolatie gegaan. De reguliere PCR-tests van een dag eerder gaven een negatief resultaat.

De handballers hadden in de aanloop naar het EK al te maken met coronaperikelen. Ephrahim Jerry en Alec Smit testten positief en misten de laatste oefenduels. Smit herstelde op tijd en kon mee met de ploeg naar de eindronde.

Toestemming

Voorafgaand aan de laatste groepswedstrijd in de eerste ronde, dinsdag tegen Portugal, testten drie spelers positief: Robin Schoenaker, Jeffrey Boomhouwer en Florent Bourget. Die eerste twee zitten nog steeds in isolatie, Bourget heeft toestemming gekregen om weer aan te sluiten bij de selectie. De handballers versloegen Portugal met 32-31 en plaatsten zich daardoor voor de hoofdronde van het EK.

Bondscoach Erlingur Richardsson liet woensdag linkerhoekspeler Tommie Falke en cirkelspeler Lars Kooij naar Boedapest komen om zijn uitgedunde selectie te versterken. Zij testten bij aankomst negatief en kunnen tegen olympisch kampioen Frankrijk meedoen.

Lees ook: Kunnen Nederlandse handballers na EK-stunt aansluiten bij wereldtop? ‘Toplanden zijn beducht voor dit Oranje, en er zit nog veel rek in’

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee