Zeven op de tien mensen die al booster mogen, hebben die gehaald

Print
Zeven op de tien mensen die al booster mogen, hebben die gehaald

Afbeelding: ANP / ANP

Van de Nederlanders die in aanmerking komen voor een boosterprik hebben zeven op de tien die inmiddels laten zetten.

Jaap van Dissel van het RIVM becijferde in een briefing voor Tweede Kamerleden dat tot en met 16 januari 7,6 miljoen boosters zijn gezet. Dat komt neer op 69 procent van de mensen van 18 jaar en ouder die in aanmerking komen voor een booster.

Ongeveer een half miljoen mensen zijn volgens gegevens van het RIVM nog niet aan de beurt, omdat de vorige prik minder dan drie maanden geleden is geweest. En dan is er nog de groep die recent besmet is geraakt, of het virus binnenkort zal oplopen, en daardoor nog geen booster kan halen. Die schat het RIVM op zo’n 600.000 mensen.

Vaccinatiegraad

Van de totale bevolking van 18 jaar en ouder had 53 procent tot afgelopen zondag een boosterprik gekregen. Onder 60-plussers, die kwetsbaarder zijn voor ernstige corona-infecties, lag de vaccinatiegraad toen op ruim 87 procent van de mensen die nu in aanmerking komen voor de prik.

Lees ook: Aannames over omikron waren te pessimistisch, erkent Van Dissel

Als uiteindelijk iedereen die zich eerder liet vaccineren een booster komt halen, zouden volgens de prognose nog 3.378.000 prikken gezet moeten worden.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee