Ajax-coach Ten Hag spreekt met ‘vastgelopen’ Ihattaren over vervolg carrière in Nederland

Print
Ajax-coach Ten Hag spreekt met ‘vastgelopen’ Ihattaren over vervolg carrière in Nederland

Mohamed Ihattaren.  Afbeelding: Pro Shots - Marcel van Dorst

Ajax lijkt Mohamed Ihattaren weg te kapen voor de neus van FC Utrecht. De Amsterdammers liggen op koers om de ex-PSV’er, die in Italië zijn carrière zag vastlopen, voor anderhalf jaar van Juventus te gaan huren. Er is ook gesproken over een optie tot koop.

Ihattaren voerde zelf al een gesprek met Ajax-trainer Erik ten Hag. Dat is een ‘heel positief’ gesprek geweest, zo is gemeld aan De Telegraaf. De zaakwaarnemer van Ihattaren, Ali Dursun, heeft inmiddels gesproken met directeur voetbalzaken Marc Overmars. Daarnaast hebben de Amsterdammers positieve feedback gekregen van Gerald Vanenburg, die Ihattaren de laatste weken heeft begeleid in de individuele training.

Naar aanleiding van deze gesprekken is er contact geweest met Juventus over een eventuele huurconstructie voor anderhalf jaar. Het lijkt er goed uit te zien voor beide partijen, maar veel zal afhangen van het contact tussen Ajax en de Italianen.

Reanimeren

Ten Hag heeft eerder bewezen goed om te kunnen gaan met talenten die zijn vastgelopen in hun carrière. Zo wist hij bij FC Utrecht de loopbaan van Zakaria Labyad te reanimeren. Ten Hag en Overmars lieten eerder blijken gecharmeerd te zijn van de ex-PSV’er, die afgelopen zomer nog voor 1,9 miljoen euro verkaste naar Juventus, dat hem meteen uitleende aan Sampdoria.

Voor de club uit Genua kwam Ihattaren geen enkele keer in actie, waarna hij eind vorig jaar terugkeerde naar Nederland. FC Utrecht leek de club te gaan worden om de speler een reddingsboei toe te werpen. De club uit de geboortestad van Ihattaren bereikte vorige week op hoofdlijnen een akkoord met Juventus over een huurcontract van anderhalf jaar, maar omdat er nog enkele financiële issues opgelost moesten worden tussen de speler en de Italiaanse club kon FC Utrecht nog niet tot afronding komen.

Ajax lijkt nu met de getalenteerde Utrechter aan de haal te gaan.

Lees ook: Waarom het met Mo Ihattaren helemaal misging bij PSV: ‘Mijn vader had nooit toegestaan dat ik zou vertrekken’

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee