Ouders gevonden van foetus in park in Den Haag

Print
Ouders gevonden van foetus in park in Den Haag

De politie doet onderzoek in Den Haag.  Afbeelding: Regio15

De politie heeft de ouders van de foetus gevonden die vorige week werd aangetroffen in de bosjes van het Haagse Uithofpark.

„Via een tip hebben wij de ouders kunnen opsporen”, meldt een woordvoerder van de Politie-eenheid Den Haag. „Naar omstandigheden gaat het goed met de moeder. Er zijn geen strafbare feiten gepleegd.”

Een wandelaar deed vorige week dinsdag de schokkende ontdekking in de bosjes lang het Blaeupad, een wandelpad in het Uithofpark. De politie liet toen weten dat het om een niet-levensvatbare foetus ging.

Zorgen

Het gaat niet om een strafbaar feit, volgens de politie, die wel haar zorgen uitte over het welzijn van de moeder. Getuigen konden zich melden bij de politie met meer informatie. Dit is ook gebeurd. Er worden geen uitspraken gedaan over waarom de foetus daar werd achtergelaten.

De ontdekking van de niet-levensvatbare foetus zorgde voor flink wat opschudding op social media. „Wat ontzettend verdrietig dat iemand zo wanhopig is”, schreef een Haagse op Facebook.

Lees ook: Niet levensvatbare foetus aangetroffen in Den Haag

Voor moeders die niet weten wat ze met hun zwangerschap of baby aan moeten, bestaan verschillende hulporganisaties.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee