Lezing over werken Yvonne Schroeten in klooster Wittem

Print
Lezing over werken Yvonne Schroeten in klooster Wittem

Afbeelding: Klooster Wittem

Wittem -

Pastor Jeroen de Wit van klooster Wittem verzorgt zaterdag 19 maart een lezing over schilderijen en een roman van de hand van kunstenares Yvonne Schroeten.

De lezing De hemel weerspiegeld duurt van 14.00 tot 15.30 uur en vindt plaats in de Scala ontmoetingsruimte van het klooster. Aanleiding voor de bijeenkomst is een schilderij dat momenteel in Scala kan worden bewonderd.

„Haar schilderijen tonen weidsheid en vervreemding: het lijkt of de hemel erin is weerspiegeld. Dat roept de vraag op wie je zelf bent in de ruimte van licht en lucht”, meent de woordvoerder.

Lees ook: Mopjes op de Gerarduskalender zijn in 75 jaar tijd veel braver geworden

Yvonne Schroeten schreef ook een roman, die de lezer meeneemt in het hoofd van een kunstenaar. „De hoofdpersoon overschrijdt de grens tussen fictie en werkelijkheid en raakt verstrikt in een strijd met de hemel. Zowel kunst als religie gaan ‘voorbij de werkelijkheid’ en zoeken naar de zin van het bestaan.”

Entree: vrije gave | Adres: Wittemer Allee 34 in Wittem | Aanmelden: kloosterwittem.nl/agenda of 043-4501741.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee