Minder dan 300 coronapatiënten op ic’s, laagste aantal in maanden

Print
Minder dan 300 coronapatiënten op ic’s, laagste aantal in maanden

Afbeelding: ANP / ANP

De afdelingen in ziekenhuizen waar coronapatiënten worden behandeld worden steeds leger.

Op de intensive cares liggen nu nog 289 patiënten met het coronavirus onder de leden, 13 minder dan woensdag. De laatste keer dat dit aantal onder de 300 lag was tweeënhalve maand geleden, op 6 november. Een maand geleden lagen er nog ruim twee keer zoveel coronapatiënten op de ic’s.

In totaal liggen er nu nog 1123 Covidpatiënten in de ziekenhuizen, het laagste aantal sinds eind oktober. Dat zijn er 25 minder dan woensdag, zo valt op te maken uit de meest recente cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Op de verpleegafdelingen daalde het aantal coronapatiënten afgelopen etmaal met 12 tot 834.

In de afgelopen 24 uur werden er 16 nieuwe coronapatiënten opgenomen op de ic’s. Op de verpleegafdelingen werden 133 nieuwe patiënten binnengebracht. Deze instroomcijfers liggen wel wat hoger vergeleken met afgelopen dagen.

Het LCPS voorziet al weken dat de opnamecijfers deze maand weer zullen stijgen. Dat komt volgens de ziekenhuisorganisatie door de oprukkende besmettelijkere omikronvariant van het virus. Hoewel deze variant minder ziekmakend is kunnen er toch meer patiënten in de ziekenhuizen terechtkomen vanwege de hoge besmettingsaantallen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee