‘Kleuter Dean mogelijk niet in Nederland omgekomen’

Print
‘Kleuter Dean mogelijk niet in Nederland omgekomen’

Afbeelding: ANP / ANP

De Belgische kleuter Dean is volgens meerdere Belgische media mogelijk niet in Nederland maar in zijn thuisland om het leven gekomen.

Het lichaam van het 4-jarige jongetje werd maandag bij Neeltje Jans in Zeeland gevonden na de arrestatie en op aanwijzing van de van ontvoering en moord verdachte Dave De K. Ook zijn Nederlandse vriendin R.W., met wie De K. samenwoonde in het Vlaamse Sint-Gillis-Waas, is aangehouden.

Volgens de krant Het Laatste Nieuws houden de betrokken rechercheurs steeds meer rekening met de mogelijkheid dat Dean al in België is overleden. In het appartement van het stel is volgens de krant sporenonderzoek gedaan. Op het lichaam van Dean is woensdag in Nederland autopsie uitgevoerd om meer te weten te komen over de doodsoorzaak en het tijdstip van overlijden. Het Belgische OM doet in verband met het onderzoek geen mededelingen over de zaak.

Lees ook: Welke rol speelde Nederlandse vriendin van ontvoerder omgekomen Dean (4)? ‘Een lieve vrouw, maar makkelijk in te palmen’

Volgens De Morgen hebben De K. en zijn vriendin tegenstrijdige verklaringen afgelegd en is hun respectievelijke rol in het overlijden van de jongen nog niet duidelijk.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee