Geïllustreerd tijdschrift over huisarts Constant Vorage

Print
Geïllustreerd tijdschrift over huisarts Constant Vorage

Afbeelding: Heemkunde Vereniging Hoensbroek

Hoenbroek -

Er is een rijk geïllustreerd tijdschrift verschenen over de in Kerkrade geboren en in Hoensbroek woonachtige huisarts Constant Vorage. Het tijdschrift werd samengesteld door regionaal amateurhistoricus Paul Borger.

Vorage volgde zijn artsenopleiding aan de medische universiteit in Utrecht en vestigde zich in 1953 in Nieuw-Lotbroek in Hoensbroek.

„Het was een markante man, bijzonder geliefd bij veel van zijn patiënten”, aldus de auteur. „Zijn praktijk zag er tot aan zijn overlijden in 2020, nog steeds uit als 1957, alsof de tijd er stil had gestaan.”

Niet alleen zijn leven, maar ook het project voor de allerarmsten in India, waaraan hij zich volledig heeft gewijd, komen in het 48-pagina tellende tijdschrift uitvoerig aan bod.

Het tijdschrift kost 7,50 euro en is verkrijgbaar bij buurtsuper Spar Vlieger aan de Mgr. Hanssenlaan en bij Read Shop Vromen in de Nieuwstraat aan het Gebrookerplein in Hoensbroek.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee