Video: Veertien paarden overleden bij grote schuurbrand in Koningslust

Print

Grote brand in schuur in Koningslust, veertien paarden kwamen om het leven. Video: Keistadnieuws

Koningslust -

Bij een grote schuurbrand in Koningslust zijn donderdagavond veertien paarden om het leven gekomen. De brandweer rukte rond zeven uur uit voor de brand in een paardenstal aan de Schenskenweg.

Tijdens het ontstaan van de brand stonden de paarden binnen. Volgens een woordvoerder van de brandweer hebben de dieren de stal niet tijdig kunnen verlaten. Omdat het vuur zich in korte tijd heel snel uitbreidde, raakten de dieren zeer ernstig gewond. De brandweer schaalde daardoor al snel op naar een zeer grote brand. Daarvoor werden eenheden van de brandweerkorpsen uit Panningen, Maasbree, Meijel, Horst en Venlo opgeroepen.

Tegen half negen was het vuur onder controle. Drie dierenartsen die eerder op de avond opgeroepen waren, hebben vervolgens de veertien dieren uit hun lijden verlost door ze te euthanaseren.

Asbest

Bij de brand is volgens de brandweer vermoedelijk asbest vrijgekomen. Een gespecialiseerd bedrijf gaat in de omgeving controleren of dat inderdaad het geval is en zo ja, hoe groot het gebied is waar asbestdeeltjes zijn neergekomen. Dat onderzoek start vrijdagmorgen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee