Handballers op EK kansloos tegen olympisch kampioen Frankrijk

Print
Handballers op EK kansloos tegen olympisch kampioen Frankrijk

Kay Smits loopt zich vast op de Franse muur.  Afbeelding: EPA

De Nederlandse handballers hebben hun eerste wedstrijd in de hoofdronde van het EK kansloos verloren. Olympisch kampioen Frankrijk was in Boedapest duidelijk te sterk voor de ploeg van bondscoach Erlingur Richardsson: 34-24.

De Fransen kenden twee goede periodes. Meteen na het begin liep de ploeg van bondscoach Goullaume Gille uit naar 5-0, maar Nederland slaagde er in bij 12-12 weer op gelijke hoogte te komen. Kort na rust ging het ook hard: van 15-12 naar 19-12. Die marge bleek niet meer te overbruggen en werd alleen maar groter in de slotfase.

Nederland kwalificeerde zich in de voorronde dankzij overwinningen op gastland Hongarije en Portugal voor het eerst voor het hoofdtoernooi. De nederlaag in de poule tegen IJsland wordt meegenomen naar de hoofdronde waardoor Nederland na twee wedstrijden nu op nul punten staat. Er volgen nog duels met Montenegro, wereldkampioen Denemarken en Kroatië. De beste twee landen in deze groep plaatsen zich voor de halve finales.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee