Gratis winterkleding voor kinderen uit gezinnen met laag inkomen Vaals

Print
Gratis winterkleding voor kinderen uit gezinnen met laag inkomen Vaals

Ook in de ruilwinkel in Vaals is kleding te krijgen, maar deze is meestal tweedehands.  Afbeelding: Luc Lodder

Vaals -

Vaals komt ouders met een minimuminkomen tegemoet met een pakket met winterkleding voor kinderen tot en met 18 jaar oud.

De kinderen kunnen tot 1 maart een keuze maken uit verschillende nieuwe winterkleding uit een webshop, die is opgezet door de landelijke Stichting STOP Kinderarmoede. Het pakket bestaat uit winterkleding, waaronder een goede winterjas, een paar schoenen en speelgoed. De kleding en schoenen zijn nieuw en van bekende merken.

Voortouw

De gemeenteraad van Vaals heeft het voortouw genomen om mee te doen met deze landelijke webshop, op initiatief van oppositiefracties PvdA, Nuj Lies en Het Alternatief. Volgens de fracties is het voor kinderen in armoede vaak niet weggelegd om nieuwe kleding te krijgen.

Gezinnen met een laag inkomen die bij de gemeente bekend zijn hebben deze week een brief van de gemeente gekregen. Aangezien niet alle gezinnen met een laag inkomen bekend zijn bij de gemeente, kan ook contact worden opgenomen met WijVaals voor mogelijke deelname. De gemeente heeft een folder met een overzicht van financiële hulp die inwoners kunnen krijgen: ‘Meedoen in Vaals met een laag inkomen’. Deze folder staat op de website van de gemeente: www.vaals.nl/meedoeninvaals.

Lees ook: Aanpak van hardnekkige armoede in Vaals is kwestie van de lange adem

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee