Veerman helpt PSV aan bekerzege op Telstar

Print
Veerman helpt PSV aan bekerzege op Telstar

Afbeelding: ANP

PSV heeft donderdagavond met enige moeite de kwartfinales bereikt van de strijd om de KNVB-beker. De koploper van de eredivisie was uiteindelijk te sterk voor eerstedivisionist Telstar, dat vroeg in de wedstrijd de leiding had genomen.

Na een ruststand van 1-1 maakte Joey Veerman na ruim een uur de winnende treffer: 2-1. Het was het eerste doelpunt in Eindhovense dienst voor de Volendammer, die deze winter overkwam van sc Heerenveen.

Ajax

In Eindhoven zijn de gedachten al bij zondag als Ajax op bezoek komt. Hoe trainer Roger Schmidt vooraf ook bezwoer dat er geen sprake zou zijn van onderschatting, tot de rust was vooral Telstar de dreigende ploeg in een leeg Philips Stadion. Ozan Kökcü zag zijn vrije trap, enigszins van richting veranderd nog naast het doel van Joël Drommel gaan, in de 17e minuut was het wel raak. Özgür Aktas kopte raak uit een hoekschop van Sven van Doorm. Drommel zat er, enigszins gehinderd, niet goed bij.

Na ruim een halfuur was het weer gelijk. Veerman, na zijn invalbeurt tegen FC Groningen voor het eerst in de basis, gaf een dieptepass op Bruma. De Portugese aanvaller omspeelde doelman Ronald Koeman, de zoon van de trainer en oud-international, en schoot raak.

Debuut in basis

Bruma hoefde na de rust niet meer terug te komen. Hetzelfde gold voor de jeugdige Fodé Fofana, die voor het eerst een basisplaats had. In hun plaats kwamen Cody Gakpo en Ritsu Doan.

Gakpo was al meteen dicht bij een treffer, aan de andere kant redde Drommel op een kopbal van opnieuw Aktas.

Na een uur was het dan toch 2-1. Veerman schoot raak vanaf de rand van het strafschopgebied. Niet veel later haalde Schmidt Mario Götze en Yorbe Vertessen naar de kant. Hun vervangers waren Eran Zahavi en Maxi Romero. Voor de Israëliër Zahavi waren het de eerste speelminuten na een knieblessure die hij in november opliep. Romero had zondag tegen FC Groningen (0-1-zege) voor het eerst sinds zijn komst in 2018 een basisplaats. Zahavi kopte in de slotfase nog van dichtbij tegen de paal.

Bekijk hier de nieuwe aflevering van ‘Komt dat Schot’, het online voetbalprogramma van De Limburger:

Komt Dat Schot Afl 02 - 20 januari 2022. Video: De Limburger

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee