Zangeres Esmée Denters over Marco Borsato: ’Hij kneep vanuit het niets in mijn billen’

Print
Zangeres Esmée Denters over Marco Borsato: ’Hij kneep vanuit het niets in mijn billen’

Afbeelding: ANP / HH

Zangeres Esmée Denters heeft laten weten dat ook zij is lastiggevallen door Marco Borsato. Dat maakte zij donderdagavond bekend op haar Instagram Stories.

Na het zien van de uitzending van BOOS zegt ze: „Het is een schande hoe de mannelijk coaches in Nederland misbruik hebben gemaakt van hun positie. Al ben ik niet geheel verbaasd.”

Esmée Denters deed in 2015 mee aan The Voice UK, maar niet aan The Voice of Holland. Ze ontmoette Marco Borsato bij een optreden. „Ik heb Marco een keer in het echt ontmoet en hij kneep me vanuit het niets in mijn bil”, schrijft ze. „We stonden op het podium na een optreden. Er waren andere mensen om ons heen, maar blijkbaar was ik de enige die dit gedrag raar vond.”

Lees ook: Analyse: De Mol had beter moeten weten, zelfs al wist hij van niks

’Compliment’

De zangeres zegt er zo van te zijn geschrokken dat ze over het knijpincident aan haar manager vertelde. Haar manager was er minder van onder de indruk en zei: „Stel je niet zo aan, zie het als een compliment.” Waarop ze er maar niets meer over heeft gezegd.

Verder schrijft de zangeres – die werd ontdekt dankzij haar YouTube-video’s en vervolgens een contract tekende bij het label van Justin Timberlake – dat ze het heel dapper vindt dat de kandidaten van The Voice zich hebben uitgesproken en hun verhaal hebben durven delen. „Ik houd niet van cancel culture en er zijn altijd twee kanten aan een verhaal, maar hoeveel slachtoffers moeten naar voren komen voordat ze serieus worden genomen. Het is triest. Dit wilde ik er even over kwijt”, besluit ze haar verhaal.

Advocaten

De advocaten van Marco Borsato zeggen in een reactie na de uitzending van BOOS: „Wij hebben met de heer Borsato afgesproken geen commentaar op de uitzending te geven, ongeacht wat hierin is beweerd”, aldus advocaat Knoops. „Er is al genoeg ruis gecreëerd in deze zaak in het publieke domein, hetgeen een onafhankelijk en professioneel onderzoek kan belemmeren.”

Lees ook: Vrouwelijke werknemers Talpa: John, het ligt niet aan de vrouwen

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee