En dit zijn de genomineerden voor de Limburgse Circulaire Innovatie Top 20

Print
En dit zijn de genomineerden voor de Limburgse Circulaire Innovatie Top 20

Afbeelding: Getty Images

Roermond -

De twintig genomineerden voor de Limburgse Circulaire Innovatie Top 20 zijn door de jury aangewezen. Deze innovaties zijn genomineerd voor de publieksprijs van 1.000 euro. De beste vijf van deze twintig zijn nog in de race voor de juryprijs van 3.000 euro. Op 11 februari worden beide winnaars bekendgemaakt.

De 20 genomineerde kanshebbers zijn: Bendl, Circular in Motion BV, Cooloo, ComposTerra, CYCLUPS, DenimX, De Jong-Rutten B.V., EGGXPERT, EMMA Safety Footwear, Happy Plastic, Healix, Helian Polymers BV, Innowastion, Looop, Pectcof, Re-use materials bv, Revélo Bikes BV, Statice Elektronica Recycling, Van Goedhout en Volantis.

Jury

De jury van de Limburgse Circulaire Innovatie Top 20 staat onder leiding van juryvoorzitter Lia Voermans, director Innovation Strategy Chemelot Campus. Zij wordt bijgestaan door Nancy Bocken, professor in Sustainable Business at Maastricht University, Hans de Kinderen, directievoorzitter Rabobank Weerterland en Cranendonk, Stephan Satijn, gedeputeerde van de Provincie Limburg (onder andere Economie en Onderwijs) en Gé Moonen, voorzitter expertisecentrum Duurzaamheid & Innovatie van de LWV.

Pitchen

De juryleden beoordelen de inzendingen op mate van circulariteit (slim gebruik van producten en grondstoffen die hergebruikt kunnen worden), samenwerking in de keten, schaalbaarheid en het vernieuwende karakter. De beste vijf genomineerden pitchen op 11 februari hun innovatie, waarna de jury de winnaar bekendmaakt. Kijkers stemmen bij de publieksprijs op hun favoriet uit de gehele Top 20.

De Limburgse Circulaire Innovatie Top 20 is een initiatief van de Limburgse Werkgevers Vereniging (LWV), in samenwerking met LIOF, Provincie Limburg en Rabobank.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee