Zwaargewonde bij steekpartij azc Budel, drie bewoners aangehouden

Print
Zwaargewonde bij steekpartij azc Budel, drie bewoners aangehouden

Afbeelding: ANP

Budel -

Drie tieners zijn in de nacht van donderdag op vrijdag aangehouden vanwege een steekpartij in het asielzoekerscentrum in Budel. Bij de steekpartij raakte een mannelijke bewoner van het azc ernstig gewond.

Ook een tweede man raakte gewond. De aangehouden verdachten – drie broers van achttien, achttien en vijftien jaar – zijn eveneens bewoners van het azc, meldt de politie.

De steekpartij vond donderdagavond rond 22.30 uur plaats. Het zwaargewonde slachtoffer werd met spoed naar een ziekenhuis vervoerd. Zijn toestand is inmiddels stabiel en hij is aanspreekbaar. Bij de gealarmeerde agenten meldde zich ook een andere man met een hoofdwond, die eveneens slachtoffer zou zijn geweest van geweld, aldus de politie.

Uit verhalen ter plekke bleek volgens de politie al vrij snel wie er bij het incident betrokken waren geweest. De drie broers, die op aanwijzing van getuigen werden aangehouden, bleken in hun gezamenlijke woonruimte te zijn. Zij zijn overgebracht naar een politiebureau en zitten nog vast. Hun betrokkenheid bij de steekpartij wordt onderzocht. Een mes en een stok die mogelijk bij het incident werden gebruikt zijn in beslag genomen.

Wat de aanleiding was voor het incident moet nog blijken uit onderzoek.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee