Public Services Lab opent deuren op Brightlands Smart Services Campus Heerlen

Print
Public Services Lab opent deuren op Brightlands Smart Services Campus Heerlen

Afbeelding: Brightlands Smart Services Campus

Heerlen -

Het Public Services Lab op de Brightlands Smart Services Campus in Heerlen wordt donderdag 27 januari geopend. In dit lab werken onderzoekers, studenten en ondernemers samen met gemeenten en andere overheden aan digitale innovaties.

Astrid Boeijen, CEO van de Brightlands Smart Services Campus: ,,Het Public Services Lab kan een beroep doen op de data- en gedragswetenschappers, experts op het gebied van ethiek en juridische specialisten. Ook studenten en ondernemers die hier werken aan projecten kunnen betrokken worden bij het oplossen van maatschappelijke vraagstukken.”

Slimme dienstverlening

Adriane Keulen, wethouder Informatiemanagement, Burgerbetrokkenheid en Publieke Dienstverlening bij de gemeente Heerlen: ,,We kijken als gemeente naar slimmere dienstverlening waar de inwoner écht iets aan heeft. Met de komst van het Public Services Lab kunnen we voor de burger digitale dienstverlening op maat ontwikkelen. Deze draagt bij aan maatschappelijke ontwikkeling en een duurzame, gezonde leefomgeving voor onze inwoners.”

Lodewijk Asscher, voormalig fractievoorzitter van de PvdA in de Tweede Kamer, is de keynote spreker tijdens de online opening. Hij werd vorig jaar benoemd tot kwartiermaker voor het stedelijk vernieuwingsprogramma Heerlen-Noord, onderdeel van een landelijk programma om wijken met sociale achterstanden te ondersteunen. De openingshandeling wordt verricht door Stefan Satijn, gedeputeerde van de Provincie Limburg.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee