Recordaantal van ruim 57.000 nieuwe coronagevallen

Print
Recordaantal van ruim 57.000 nieuwe coronagevallen

Afbeelding: ANP / ANP

Nog nooit zijn er zo veel positieve uitslagen van coronatests geregistreerd als tussen donderdagochtend en vrijdagochtend. Bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) kwamen 57.549 meldingen van nieuwe gevallen binnen.

Het aantal positieve tests stijgt zo snel, dat de computersystemen het niet kunnen bijhouden. De achterstand is opgelopen tot ongeveer 30.000 positieve tests over vier dagen. Dit zijn besmettingen die in de afgelopen dagen zijn bevestigd, maar die nog niet konden worden geregistreerd. Op donderdag was de achterstand ongeveer 27.000 gevallen over drie dagen.

Patiënten in ziekenhuis

Het aantal coronapatiënten dat in een ziekenhuis moet worden opgenomen, neemt toe. In de afgelopen week zijn gemiddeld bijna 120 mensen per dag op een intensive care of verpleegafdeling beland. Dat gemiddelde stijgt voor de derde dag op rij en dat is de langste periode van toename sinds eind november.

In de afgelopen dag namen ziekenhuizen 117 coronapatiënten op bij een verpleegafdeling en 11 op een intensive care, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Voorlopig zijn er meer coronapatiënten die het ziekenhuis verlaten dan die er binnenkomen. Daardoor daalt de totale bezetting. Momenteel behandelen de Nederlandse ziekenhuizen 1109 mensen die Covid-19 hebben, de ziekte die door het coronavirus wordt veroorzaakt. Dat is het laagste niveau sinds eind oktober. In de afgelopen dag zijn netto vijftien bedden vrijgekomen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee