‘Dag van werkplezier in de zorg’ wordt ‘Dag van de ode aan de zorg’: positiviteit staat centraal ondanks zware tijd

 © Archief De Limburger

Maastricht -

De landelijke Dag van het werkplezier in de zorg is dit jaar omgedoopt tot Dag van de ode aan de zorg. Deze vindt plaats op dinsdag 25 januari. Een dag door en voor de zorg, georganiseerd door onderzoeks- en adviesbureau FWG Progressional People.

Het doel van de dag is de zorg in een positief daglicht stellen. Ondanks het zware werk van zorgprofessionals- en vrijwilligers wordt er stilgestaan bij veel positieve zaken die plaatsvinden.

Liveshow

De Dag van de ode aan de zorg start om 9.00 uur met een online ochtendshow onder leiding van Sabine Uitslag. De show is live te volgen via de website van FWG.

Uitslag ontvangt gasten van binnen en buiten de zorg, zoals de nieuwe minister voor Langdurige Zorg en Sport Conny Helder, theoloog, predikant en schrijver Ad van Nieuwpoort, Chief Nursing Officer bij VWS Evelyn Finnema en spreker Jaap Bressers. Daarnaast is er muziek, brengen diverse bekende Nederlanders een persoonlijke ode aan de zorg, en wordt er live verbinding gemaakt met zorgorganisaties in het land.

Lees ook: Limburgse zorg is blij met Ernst Kuipers als minister: ‘een man die onze taal spreekt, ons begrijpt en daadkrachtig knopen probeert door te hakken’

Centraal staan de vier elementen van werkplezier: zingeving, autonomie, meesterschap en sociale cohesie. Deze thema’s komen terug in de vorm van lezingen, en praktijkvoorbeelden vanuit de Nationale HR Zorg Award 2021.

Ode uitbrengen

Zorgorganisaties in het hele land worden gevraagd om deze dag iets extra’s voor hun medewerkers te organiseren. Daarnaast is dit jaar de oproep aan elke organisatie, (media)bedrijf en individu een ode uit te brengen via social media (#odeaandezorg) aan een zorgcollega die een hart onder de riem verdient, aan een specifieke zorgorganisatie of aan de zorg in het algemeen.

De online show op de Dag van de ode aan de zorg is gratis toegankelijk voor iedereen van binnen en buiten de zorg. Het complete programma en de aanmeldmogelijkheid is te vinden op www.fwg.nl/online-show.

Lees ook: Wie is die kale man die minister Hugo de Jonge opvolgt? Harde werken Ernst Kuipers heeft weinig op met kletskoek