Pater Hub Kleijkers op 86-jarige leeftijd overleden

Print
Pater Hub Kleijkers op 86-jarige leeftijd overleden

Afbeelding: Pelgrim Parochiefederatie

Ubachsberg -

Pater Hub Kleijkers is woensdag 19 januari is in Valkenburg overleden. Hij werd 86 jaar. De uitvaart is maandag 24 januari in Ubachsberg.

Hubert Kleijkers werd op 3 mei 1935 geboren in Heerlen. Na toetreding tot de paters Montfortanen werd hij op 12 maart 1961 in Oirschot tot priester gewijd.

Daarna was hij werkzaam in Portugal, Mozambique en Malawi om in 1990 terug te keren naar Nederland, waar hij missieprocurator werd, een functie die hij tot aan zijn dood uitoefende. Ook was de pater jaren provinciaal econoom en archivaris van zijn congregatie.

Vanaf 1997 bood Kleijkers zijn priesterlijke diensten aan in de parochie H. Bernardus in Ubachsberg, waar hij met ingang van 1 april 2001 werd benoemd tot assistent. Daarnaast assisteerde hij in de parochie H. Remigius in Simpelveld.

De plechtige uitvaartdienst is op maandag 24 januari om 11.00 uur in de parochiekerk van de H. Benardus in Ubachsberg. Pater Hub Kleijkers wordt begraven op kloosterkerkhof ‘Op de Bies’ in Schimmert.

Vanwege de coronaregels is reservering bij de parochie noodzakelijk, dit kan vicevoorzitter@de-pelgrim.nl.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee