Een nieuw magazine bij de krant: dat moet je Zine!

Print
Een nieuw magazine bij de krant: dat moet je Zine!

Nieuwe magazine van De Limburger 

Sittard -

Ja! Eindelijk kunnen we ons nieuwe magazine met jou delen. Zaterdag zit namelijk het eerste nummer van Zine, spreek uit als Zien, bij de weekendkrant. Dit vernieuwde, dikkere magazine is een gids voor iedereen die zichzelf én de wereld beter wil begrijpen. Een plek met herkenbare verhalen, waar geen onderwerp onbespreekbaar is. Met verhalen die je aan het denken zetten.

Achter de schermen zijn we al een hele poos aan de slag met de opvolger van L-magazine. Een magazine dat geliefd was bij onze trouwe abonnees. Maar soms moet je de boel op de schop durven nemen. Je comfortzone verlaten en iets nieuws proberen. Omdat we willen blijven verrassen met onze journalistiek. Met waardevolle verhalen. In Zine gaan we daarom schrijven over thema’s die nu vaak onderbelicht zijn in onze krantenkolommen. Zo willen we in het magazine meer aandacht hebben voor (mentale) gezondheid, zingeving, relaties en psychologie. Maar ook voor inclusiviteit, diversiteit en slimmer leven. Met dat laatste thema bedoelen we verhalen die jouw dagelijkse leven kunnen verbeteren. Op het gebied van financiën, carrière, technologie en duurzaamheid.

Limburg

Iets waar we in Zine ook veel meer aandacht voor hebben is onze eigen unieke provincie. De Randstad? Nee, Limburg, daar moet je zijn! Prachtige natuur, centraal gelegen in Europa. In maximaal twee uur rijden sta je op de meest fantastische plekken. Wij gaan voor jullie op zoek naar de leukste plekjes en zullen regelmatig leuke tips met jullie delen om lekker eropuit te gaan.

Een nieuw magazine bij de krant: dat moet je Zine!
Sharon Brabant, chef van Zine  Foto: Loraine Bodewes

Al deze mooie verhalen bundelen we één keer per maand in een vernieuwd, dikker magazine. In het eerste nummer lees je onder meer waarom jongeren massaal last hebben van bel­angst, hoe je je januaridip kan verslaan door meer tijd buiten door te brengen en het inspirerende interview met de 18-jarige Milkiyas. Die bruist van de positiviteit ondanks zijn dwarslaesie, opgelopen in 2020 na een duik in een Maasplas.

Elke maand komt in het magazine een aantal vaste thema’s terug. Zo lees je altijd een verhaal over relaties, over ‘slimmer leven’ en over mentale gezondheid. Maar ook de andere thema’s komen regelmatig voorbij. We willen vooral schrijven over wat Limburgers, jullie dus, bezighoudt. En daarvoor hebben we jou nodig. Veel meer dan nu willen we jou betrekken bij ons magazine. Daar zetten we onder andere social media voor in. Met name op Instagram (@zine_delimburger) zullen we jou regelmatig om input vragen voor verhalen. Maar we horen ook graag wat jou bezighoudt en welke verhalen je wilt lezen. Want we maken Zine voor jou en met jou.

Het magazine heeft een nieuw naam, een nieuw jasje en nieuwe thema’s. Maar in Zine keren ook wat oude bekenden terug. Zo blijven we een kijkje nemen in huizen met een mooi interieur of bijzonder karakter in de rubriek Binnenkijken. Ook de columns van Geertje Claessen hebben hun weg gevonden naar het nieuwe magazine. Net als de rubriek Over de liefde.

Online

Het magazine verschijnt één keer per maand op papier. Dit weekend dus voor het eerst en daarna elke tweede zaterdag van de maand. Maar online valt er veel meer te lezen. Dus we raden zeker aan, voor zover je dat nog niet deed, om je abonnement ook te gebruiken om de verhalen via de app of op delimburger.nl te lezen. Daar zullen dagelijks Zine-producties verschijnen. En daarnaast houden we je daar natuurlijk de hele dag op de hoogte van wat er gebeurt in Limburg, Nederland en de wereld.

We hopen dat Zine in de smaak valt. En dat jullie het met net zoveel plezier lezen als wij het magazine afgelopen tijd gemaakt hebben. Laat ons vooral ook weten wat je er van vindt. Of waar je in de toekomst graag meer over zou willen lezen. Want zoals gezegd, we maken Zine voor jullie en met jullie.

Vaste elementen

In het magazine vindt u maandelijks een aantal vaste elementen terug:

- Mijn favoriet: We vragen bekende Limburgers naar hun favoriete plekken in Limburg. Ze tippen onder andere restaurants, winkels en cafés. Maar bijvoorbeeld ook welke podcast of serie ze te gek vinden. Cielke Sijben trapt af in het eerste nummer.

- Goed verhaal: Een verhaal over een Limburger die iets ‘goeds’ doet, groot of klein. Een vrijwilliger, een goede buur of iemand die zich op de een of andere manier voor iets of iemand inzet. Tips voor deze rubriek zijn trouwens meer dan welkom op zine@delimburger.nl

Een nieuw magazine bij de krant: dat moet je Zine!
In het eerste nummer nemen we een kijkje bij Simone Daemen in Bocheltz  Foto: Annemiek Mommers

- Binnenkijken: Elke maand kijken we bij een huis naar binnen met een heel gek, fancy of bijzonder interieur.

- Geertje Claessen: Onze columnist Geertje (41) woont samen met haar vriend Jeroen. Samen hebben ze een pleegzoontje ‘Harrie’. Haar grootste vrees is dat mensen er ooit achter zullen komen dat zij niet écht lijdt aan het imposter syndroom.

- Werkelijk: In deze rubriek vertelt een professional over de ins en outs van zijn (of haar) vak. Beroepen waar vooroordelen over bestaan, die vraagtekens oproepen of waar je altijd meer over hebt willen weten.

- Over de liefde: Elke maand vertelt een provinciegenoot over zijn of haar liefdesleven.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee