Winnaar ’De slimste mens’ schrijft geschiedenis

Print
Winnaar ’De slimste mens’ schrijft geschiedenis

Afbeelding: KRO NCRV

Na een spannende finale is de winnaar van De slimste mens vrijdagavond gekroond. Jacob Derwig, Frank Heinen en Martin Visser namen het tegen elkaar op.

De finalisten waren elkaar gewaagd. Na de ronde ’het collectieve geheugen’ eindigde Telegraaf-journalist Martin Visser met brons. Heinen werd tweede; Derwig wist de bokaal mee naar huis te nemen. Hij heeft geschiedenis geschreven: nog nooit heeft een acteur het programma gewonnen, zei presentator Philip Freriks. Hij werd, zoals altijd, bijgestaan door de ’sloopkogel der onwetendheid’ Maarten van Rossem.

De acteur leek al de beste papieren te hebben voor de overwinning. Hij was zeven afleveringen te zien (los van de finale), waarvan zes keer de slimste van de dag. Derwig was dit seizoen als hoogste geklasseerd en hoefde pas vrijdag – in de laatste uitzending – aan te treden.

Nadat duidelijk was dat hij met deze scores zo goed al zeker was van een plek in de finaleweek, vertelde hij in het programma dat het hem ’doodeng’ leek om op de laatste dag pas weer in te stromen. Derwig deed mee in de eerste zeven afleveringen, dus er zat wat tijd tussen voordat hij weer op een van de drie stoelen zou zitten.

De acteur werd al eerder gevraagd voor het programma, maar kon toen niet. Nadat hij vorig seizoen heel fanatiek de antwoorden zat te roepen op de bank, had zijn dochter gezegd dat hij nu maar eens mee moest doen. Het was eigenlijk voor haar, het was een superleuk avontuur”, vertelde Derwig donderdagavond in Op1, toen de drie finalisten nog niet mochten verraden wie de slimste was.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee