Jong Ajax vergaapt zich aan Christian Eriksen

Print
Jong Ajax vergaapt zich aan Christian Eriksen

Christian Eriksen.   Afbeelding: HH/ANP

De spelers van Jong Ajax hebben vrijdag onverwacht een masterclass topvoetbal gekregen. Christian Eriksen meldde zich bij het elftal van John Heitinga, omdat hij graag weer eens in groepsverband wilde trainen. De Ajax-jongelingen vergaapten zich aan de Deen, die op De Toekomst een opvallend hoog niveau haalde.

Eriksen werd tijdens het afgelopen EK getroffen door een hartstilstand, maar is inmiddels weer topfit. De afgelopen week was hij een aantal dagen bij Fysiomed in Amsterdam en verzocht hij zijn oude club Ajax een dag te mogen meetrainen. Op De Toekomst ontmoette hij Daley Blind, Davy Klaassen en Dusan Tadic, terwijl ook NEC-speler en oud-Ajacied Lasse Schöne de moeite had genomen naar Amsterdam te komen.

Lees ook: Gesprek PSV met Eriksen levert niets op

Hoewel de fans van Ajax op een terugkeer van Eriksen hopen, was zijn aanwezigheid voorlopig eenmalig en lijkt zijn toekomst in Engeland te liggen. „Christian wil naar de Premier League en ik verwacht dat dit ook gaat gebeuren”, zegt zijn zaakwaarnemer Martin Schoots in een reactie op de aanwezigheid van Eriksen bij Ajax. „Hij wil naar een club, waar hij zo veel mogelijk aan spelen toekomt. Om op het WK te kunnen spelen, moet hij fit worden en op het hoogste niveau actief zijn.”

Bekijk hier de nieuwe aflevering van ‘Komt dat Schot’, het online voetbalprogramma van De Limburger:

Komt Dat Schot Afl 02 - 20 januari 2022. Video: De Limburger

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee