Heracles schorst Rai Vloet per direct: speler reed op moment van fataal ongeluk 203 kilometer per uur en had een alcoholpromillage van 1,18

Print
Heracles schorst Rai Vloet per direct: speler reed op moment van fataal ongeluk 203 kilometer per uur en had een alcoholpromillage van 1,18

Rai Vloet.  Afbeelding: ANP

Heracles heeft besloten Rai Vloet per direct te schorsen. De club laat weten ‘diep geschokt’ te zijn over nieuwe informatie die vrijdag bekend is geworden over het door Rai Vloet veroorzaakte noodlottige ongeval op 14 november 2021, waarbij een kind van vier jaar het leven verloor.

„Naar ons vandaag bekend is geworden, heeft Vloet de betreffende nacht niet alleen mogelijk veel te hard gereden, maar bovendien te veel gedronken. Beide zijn absoluut onacceptabel”, aldus algemeen directeur Rob Toussaint vrijdagavond laat.

„In de weken en maanden na het ongeluk verklaarde Vloet tegenover ons als werkgever meerdere malen dat hij niet harder had gereden dan de toegestane maximum snelheid van 130 kilometer per uur, en niet meer had gedronken dan twee alcoholische dranken. Op basis van deze nu onjuist gebleken informatie heeft Heracles tot op heden in goed vertrouwen en als goed werkgever al haar beslissingen genomen.”

Toussaint vervolgt: „Als wij als club deze essentiële informatie eerder hadden geweten hadden wij vanzelfsprekend, in het belang van zowel de familie van het slachtoffer als alle andere betrokkenen, onmiddellijk anders besloten en Vloet nooit laten meetrainen en meespelen. Ten zeerste betreuren wij dat de familie ook dit moet meemaken, bovenop het traumatische ongeluk dat hen overkwam. De club zal op korte termijn opnieuw contact zoeken met de familie. Onze gedachten blijven naar hen uitgaan.”

De Telegraaf meldt dat Heracles de beslissing nam nadat de krant een aantal vragen had voorgelegd over het fatale ongeluk. „De Heracles-voetballer zat in de auto samen met een vriend. Beide heren verklaren aanvankelijk niet de auto te hebben bestuurd”, zo staat in het proces-verbaal dat de krant heeft ingezien. Volgens de Telegraaf wordt hierin ook duidelijk dat ze allebei onder invloed van alcohol waren. „De ademtest liet bij Vloet 515 ugl (promillage 1,18) zien. Uit het uitlezen van de boordcomputer van de auto van Vloet blijkt dat de rijsnelheid 203 kilometer per uur is geweest.”

Heracles besloot eerder deze maand om Vloet weer bij de selectie te halen. Hij maakte als invaller tegen NEC (0-0) zelfs zijn rentree. Een deel van de aanhang was het daar niet mee eens. Na alle commotie die vervolgens ontstond besloot de club daarna Vloet in elk geval geen wedstrijden meer te laten spelen. Trainen mocht toen aanvankelijk nog wel.

Bekijk hier de nieuwe aflevering van ‘Komt dat Schot’, het online voetbalprogramma van De Limburger:

Komt Dat Schot Afl 02 - 20 januari 2022. Video: De Limburger

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee