Icoon van Limburgse muziek Jan Theelen (82) overleden

Print
Icoon van Limburgse muziek Jan Theelen (82) overleden

Jan Theelen in 2020.  Afbeelding: Mitchell Giebels

sittard -

Muzikant en producer Jan Theelen is op 82-jarige leeftijd overleden. Theelen genoot in Limburg grote bekendheid als eigenaar van een eigen muziekstudio in Munstergeleen en voorheen Venray.

En als iemand die als arrangeur samenwerkte met heel wat grote namen in de muziekwereld.

Op die lange lijst prijken onder meer André Rieu, Johnny Hoes en Dorus. Ook was Theelen betrokken bij de in Venray opgenomen top 40-hit Ik ben blij dat ik je niet vergeten ben van Joost Nuissl.

In Venray begon Theelen ook zijn muziekstudio die later verhuisde naar de Karelhoeve in Munstergeleen, dichter bij Terwinselen waar hij geboren is. Die studio moest hij twee jaar geleden gedwongen sluiten. Theelen begon zijn muzikale carrière als klein kind als bespeler van de accordeon (hij werd ooit Nederlands kampioen), later werd hij beroepspianist.

Daarnaast was Theelen een man van faam in de carnavalswereld. Zo schreef hij het arrangement voor heel wat LVK-hits. Het laatste winnende nummer waar hij bij betrokken was stamt uit 2008. Toen wonnen Bram en Ruud het LVK met het nummer De Kriebels.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee