In tranen: ontlading bij Johnny de Mol in talkshow

Print
In tranen: ontlading bij Johnny de Mol in talkshow

Afbeelding: SBS6

Voor Johnny de Mol was het op z’n zachtst gezegd een spannende week met de hele toestand rondom The voice, de slachtoffers en zijn familie die in opspraak raakte. Vrijdagavond aan het einde van zijn talkshow HLF8 leek er dan ook sprake van een emotionele ontlading toen hij een traantje wegpinkte.

Johnny gaf aan dat hij voorafgaand aan de uitzending een uur met zijn redactie heeft gesproken over grensoverschrijdend gedrag en seksueel geweld. In de uitzending behandelde hij opnieuw de misstanden achter de schermen van The voice of Holland.

Lees ook: Voice-schandaal zorgt voor run op vertrouwenspersonen: ‘Er is een bom ontploft’

Johnny vertelde dat hij voelde dat er sinds de onthullingen van het onlineprogramma Boos ’veel emoties’ waren op zijn redactie, die voor een groot deel uit vrouwen bestaat. „Ik voelde een spanning.”

De presentator heeft daarop gebeld met Iva Bicanic, het hoofd van Centrum Seksueel Geweld die de laatste dagen meermaals in de talkshow Beau op RTL zat om de gebeurtenissen bij TVOH te duiden. „Ik belde haar en zei: wat moet ik doen? Er is heel veel gedoe. Toen zei ze: ga zitten en ga luisteren. En dat heb ik gedaan.”

De Mol noemde het gesprek met zijn redactie ’verhelderend en fijn’. Na afloop voelde hij ’een soort rust’, zei hij. „En toen konden we het weer hebben over het programma, over dingen die we vanavond weer moesten doen zonder dat het teveel werd. Iedereen heeft even z’n zegje kunnen doen. En nadat ik had geluisterd kon ik ook wat vragen stellen.”

Lees ook: Een interview van niets met Johnny de Mol

’Woordvoerder’

Maandag trad Johnny in zijn programma min of meer op als woordvoerder van zijn vader, nadat zaterdag naar buiten kwam dat RTL per direct The voice van de buis haalde vanwege seksueel overschrijdend gedrag dat er plaats zou hebben gevonden. Zijn voormalige zwager, Jeroen Rietbergen, bracht kort daarna een verklaring naar buiten en kwam - net als Johnny’s vader - onder vuur te liggen. Over zijn aangewaaide oom zei hij in HLF8: „Wat een ongelooflijke klootzak... Maar we houden wel van ’m.”

Johnny de Mol is het neefje van Linda de Mol. Zij woonde jaren samen met Jeroen Rietbergen, maar maakte maandag in een statement bekend hem het huis uit gezet te hebben.

Lees ook: RTL-programmadirecteur over vermeende misstanden ‘The Voice’: ‘Wij hadden dit moeten en willen weten’

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee