Bronnen: OMT adviseert heropening samenleving tot 20.00 uur

Print
Bronnen: OMT adviseert heropening samenleving tot 20.00 uur

Mark Rutte en Ernst Kuipers  Afbeelding: ANP

De hele samenleving kan weer open tot 20.00 uur. Dat adviseert het Outbreak Management Team (OMT) aan het kabinet, zo bevestigen bronnen na berichtgeving in diverse media.

De versoepeling zou een terugkeer betekenen naar de avondlockdown die eind vorig jaar een paar weken van kracht was.

Aan de heropening zouden wel de voorwaarden zitten die nu ook al gelden, zoals het gebruik van coronatoegangsbewijzen, verplichte zitplaatsen in de horeca en beperkingen aan bezoekersaantallen.

Lees ook: Militaire jassen niet meer weg te denken bij coronaprotesten: vriendengroep of burgermilitie?

Het kabinet is van plan het advies op te volgen, maar twijfelt nog over de uiterste openingstijd van 20.00 uur. Mogelijk komen er uitzonderingen, zoals voor theaters en publiek bij sportwedstrijden, of schuift de ingangstijd van de avondlockdown in zijn geheel op naar 22.00 uur.

Maandag overlegt het kabinet op het Catshuis over het OMT-advies. Dinsdag maken premier Mark Rutte (VVD) en minister Ernst Kuipers (Volksgezondheid, D66) op een persconferentie bekend welk besluit zij genomen hebben. Rutte liet vrijdag na afloop van de ministerraad al weten dat hij „gematigd optimistisch” is over versoepelingen van de maatregelen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee