Judith Hermens uit Well bedenkster naam kunstwerk Mosaïque van Frans Goossens: ‘Loslaten’

Judith Hermens uit Well bedenkster naam kunstwerk Mosaïque van Frans Goossens: ‘Loslaten’

Van links naar rechts:Judie Hermens, Frans Goossens en Claudia Ponjee  Afbeelding: ING Image

Bergen -

‘Loslaten’. Dat wordt de titel van het kunstwerk, dat eind vorig jaar in winkelcentrum Mosaïque in Bergen te bewonderen was.

Bedenkster van deze titel is Judie Hermens uit Well. In de tuin van kunstenaar Frans Goossens nam zij haar prijs in ontvangst van wethouder Claudia Ponjee.

„Er zijn het afgelopen jaar heel veel dingen gebeurd. De open hand en de druppel die door de vingers valt, betekenen voor mij: loslaten. Alles loslaten en opnieuw beginnen”, legt Hermens uit.

Kunstenaar Frans Goossens had een ander thema voor ogen toen hij het kunstwerk maakte: de teloorgang van de natuur door menselijk handelen. „De hand staat voor de mensheid, de druppel voor de natuur, de dieren en planten. De mens beseft wat hij met de natuur doet en opent bewust zijn hand. De natuur moeten we niet in onze greep houden; de natuur moet de ruimte krijgen”, aldus Goossens.

Naast Hermens vallen nog enkele andere inzendingen in de prijzen. Deze prijswinnaars worden binnenkort bekendgemaakt.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee