Invalkeeper Thijs van Leeuwen (34) uit Beek schittert op EK handbal: ‘Het is onvoorstelbaar’

Print
Invalkeeper Thijs van Leeuwen (34) uit Beek schittert op EK handbal: ‘Het is onvoorstelbaar’

Thijs van Leeuwen viert de overwinning.  Afbeelding: ANP / AFP

De 34-jarige Thijs van Leeuwen uit Beek speelde zaterdag op het EK handbal tegen Montenegro pas zijn tweede interland. Hij werd na afloop tot man van de wedstrijd uitgeroepen. Dankzij de knappe stops van de keeper hield Oranje stand en wist het door corona geplaagde team met 34-30 te winnen.

„Ik heb de hele wedstrijd niet op het scorebord gekeken, was alleen maar bezig met mijn eigen wedstrijd. Ik stond er versteld van dat iedereen naar mij toe kwam na afloop van de wedstrijd om me te feliciteren”, zei de keeper bij Ziggo Sport. „Het is onvoorstelbaar. Ik vond zelf dat ik nog een paar domme fouten maakte, hoewel ik in de eindfase wel een paar mooie stops had.”

Van Leeuwen handbalt al jaren in de luwte bij het Belgische Sporting Pelt en speelde heel lang geleden ooit een keer voor Oranje. Hij zit eigenlijk nooit bij de selectie, maar stond wel op het lijstje van doelmannen die keeperstrainer Gerrie Eijlers achter de hand hield voor het geval de nood aan de man was. Dat was het geval op het EK in Boedapest, waar het Nederlands team dagelijks wordt getroffen door nieuwe coronabesmettingen. Toen de vaste keepers Bart Ravensbergen en Dennis Schellekens allebei positief testten en de derde keus ook corona bleek te hebben, kwam Van Leeuwen in beeld.

Lees ook: Limburgse keeper Thijs van Leeuwen absolute sensatie in geplaagde handbalploeg op EK

Aan het werk

„Ik was vrijdagochtend nog aan het werk toen ze belden of ik beschikbaar was. Ik heb alles uit mijn handen laten vallen en ben gekomen. Ik heb wel mijn laptop bij me om tussen de bedrijven door nog wat werk bij te houden, want als medisch ontwerper moet dat wel”, vervolgde Van Leeuwen, die naar eigen zeggen geweldig is opgenomen in de ploeg.

„Ik ben heel makkelijk geïntegreerd. En nu ik hier ben, wil ik van betekenis zijn. Het is zuur voor die andere en jongere keepers dat zij in isolatie zitten, maar ik zal er alles aan doen om het team te helpen. Dat heb ik in het verleden niet kunnen doen.”

Lees ook: Keeper Thijs van Leeuwen opgeroepen voor EK handbal na coronabesmettingen

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee