Corona treft Limburgse handballer Kay Smits en nog drie leden EK-ploeg

Ook de Limburgse topscorer Kay Smits blijkt corona te hebben. © EPA

Boedapest -

Het aantal coronabesmettingen bij de Nederlandse handballers op het EK blijft maar oplopen. De testronde van zaterdagavond leverde weer vier positieve uitslagen op. Onder anderen Limburger Kay Smits, met 45 doelpunten de topscorer van het toernooi, testte positief.

Ook Samir Benghanem, Jasper Adams en een fysiotherapeut van de ploeg kregen een positieve uitslag. Ze zijn allemaal direct in isolatie gegaan. Bondscoach Erlingur Richardsson testte opnieuw positief, net als zaterdagochtend bij een zelftest. De IJslander blijft in isolatie. Zonder Richardsson langs de lijn wonnen de handballers zaterdagmiddag in Boedapest met 34-30 van Montenegro. Oranje pakte zo de eerste punten in de hoofdronde van het EK en doet nog volop mee in het toernooi.

De handballers worden wel al dagenlang geplaagd door coronabesmettingen. Op dit moment zitten ook Jeffrey Boomhouwer, Robin Schoenaker, Iso Sluijters, Rutger ten Velde, de keepers Dennis Schellekens en Bart Ravensbergen en keeperstrainer Gerrie Eijlers in isolatie.

Richardsson riep de afgelopen dagen al diverse nieuwe spelers op. De Nederlandse bond kijkt naar de mogelijkheden om voor de laatste twee wedstrijden in de hoofdronde, tegen Denemarken (maandag) en Kroatië (woensdag), nog meer vervangers op te roepen.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal