Kasteelruïne Valkenburg in de race voor ‘Allermooiste kasteel van Nederland’

Print
Kasteelruïne Valkenburg in de race voor ‘Allermooiste kasteel van Nederland’

De Valkenburgse kasteelruïne is een belangrijke toeristische attractie en sinds 1967 een beschermd rijksmonument.  Afbeelding: Archieffoto Harry Heuts

Valkenburg -

De kasteelruïne Kasteel Valkenburg is een van de vijftig kandidaten die kans maken op de titel ‘Allermooiste kasteel van Nederland’. De verkiezing is een initiatief van de ANWB.

Nederland telt nog ongeveer 550 kastelen. De ANWB heeft er daarvan voor de verkiezing in samenwerking met de Nederlandse Kastelenstichting en de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed 50 geselecteerd, waarbij met name het criterium werd gehanteerd dat deze makkelijk toegankelijk moeten zijn voor dagjesmensen. Kasteel Valkenburg is het enige kasteel in het heuvelland dat is genomineerd. Andere Limburgse kanshebbers zijn de kastelen in Limbricht, Hoensbroek, Kessel en Haelen.

Stemmen op uw favoriete kasteel kan tot en met 6 maart, waarna een deskundige jury uit de top vijf de uiteindelijke winnaar kiest. Die wordt bekendgemaakt op de Dag van het Kasteel, maandag 6 juni (tweede pinksterdag). Alle 50 kastelen van de longlist worden opgenomen in een nieuw boek van de ANWB ‘De allermooiste kastelen van Nederland’.

Stemmen kan via deze link.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee