PSV-aanvoerder Marco van Ginkel: ‘Schandalig, bal was over de lijn!’

Print
PSV-aanvoerder Marco van Ginkel: ‘Schandalig, bal was over de lijn!’

Marco van Ginkel in duel met Daley Blind.  Afbeelding: ANP Pro Shots

Aanvoerder Marco van Ginkel van PSV keek kort na de verloren topper tegen Ajax (1-2) één keer de beelden terug van het winnende doelpunt van Noussair Mazraoui en wist toen genoeg.

„Schandalig. Ik kan zo ook wel zien dat die bal uit is”, zei Van Ginkel bij ESPN, over het omstreden moment in de aanloop naar de treffer.

Lees ook: PSV raakt koppositie kwijt aan Ajax door omstreden treffer

Daley Blind leek de bal over de zijlijn te spelen, maar probeerde dat met een sliding te voorkomen. De grensrechter vlagde niet en scheidsrechter Danny Makkelie liet daarom doorspelen. Toen Mazraoui van afstand raak schoot, moest de VAR de beelden beoordelen. De videoarbiters achter de schermen konden niet met zekerheid vaststellen dat de bal over de zijlijn was gegaan en daarom bleef het doelpunt staan.

Doodziek

„Ik ben er doodziek van”, aldus Van Ginkel, die na een uur spelen bij een stand van 1-1 was gewisseld door trainer Roger Schmidt. „Die bal was over de lijn.” Aanvaller Cody Gakpo noemde het „een beetje apart” dat de goal niet werd afgekeurd. „Voor mij was de bal duidelijk over de lijn. Zelfs de spelers van Ajax zeggen dat. Ik snap eigenlijk niet waarom die treffer niet werd teruggefloten. Het geeft een oneerlijk gevoel.”

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee