Scheidsrechtersbaas Dick van Egmond: ‘VAR nam juiste beslissing’

Print
Scheidsrechtersbaas Dick van Egmond: ‘VAR nam juiste beslissing’

De bal was niet over de lijn bij Daley Blind, zo luidde het oordeel.  Afbeelding: ANP/HH

Dick van Egmond is complimenteus over de arbitrage tijdens PSV-Ajax (1-2) onder leiding van Danny Makkelie. „De VAR heeft bij de 1-2 de enig juiste beslissing genomen”, zegt de scheidsrechtersbaas desgevraagd.

Volgens Van Egmond waren de rapen pas écht gaar geweest als VAR van dienst Rob Dieperink de winnende Ajax-treffer wel had laten annuleren. „Dan hadden Ajax en ook de media terecht om bewijs gevraagd. Dat is er simpelweg niet. Op basis van de beelden die er beschikbaar zijn, is niet te zien dat de bal volledig over de zijlijn is geweest”, benadrukt hoofd scheidsrechterszaken van de KNVB.

Lees ook: Een bal wel of niet over de lijn? Niemand kan met het blote oog met 100 procent zekerheid uitsluitsel geven

Scherp oog

„Assistent-scheidsrechter Hessel Steegstra was en is er nog steeds van overtuigd dat de bal in het spel bleef. En vergis je niet: die jongens aan de zijlijn hebben een scherp oog.” Tot slot wil Van Egmond nog één ding kwijt. „De assistent-scheidsrechter liet niet het doelpunt ontstaan. Hij constateerde alleen dat de bal niet uit was en liet doorvoetballen.”

Lees ook: Boze PSV-trainer Roger Schmidt: ‘Geef Ajax dan vandaag nog de schaal’

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee