Bal bij PSV-Ajax over de lijn of niet? Tv-kijkers spelen situatie thuis na

Print
Bal bij PSV-Ajax over de lijn of niet? Tv-kijkers spelen situatie thuis na

’Bal is rond en je moet het van de bovenkant zien!’, betoogt twitteraar @WJAAkkermans. 

Talloze keren werd hét beeld van PSV-Ajax zondag teruggespoeld. Was de bal kort voor de tweede Ajax-goal nou wél of juist niét over de lijn geweest? Spelers, trainers en scheidsrechters kwamen er met elkaar niet uit en ook de kijker thuis ging vertwijfeld op zoek naar antwoorden.

Het leidde op Twitter naast woede-uitbarstingen ook tot creatieve home-made imitaties van de omstreden situatie.

Met mandarijntjes, gymnastiekballen en rollen wc-papier en A4’tjes als lijn, werd de spelsituatie thuis nagespeeld. En zo fabriceerde iedereen zijn eigen ’bewijs’. Met onderstaande foto’s beweren Twitteraars dat het nogal veel uitmaakt vanuit welk hoek je naar de situatie kijkt. Anderen menen echter dat de schaduw van de bal het tegendeel bewijst.

Lees ook: Een bal wel of niet over de lijn? Niemand kan met het blote oog met 100 procent zekerheid uitsluitsel geven

„Op basis van de beelden die er beschikbaar zijn, is niet te zien dat de bal volledig over de zijlijn is geweest”, benadrukte Dick van Egmond, hoofd scheidsrechterszaken van de KNVB na afloop van het duel. Dat niet iedere voetbalfan zich daarin kan vinden, zal geen verrassing zijn. Ook PSV-trainer Roger Schmidt was ervan overtuigd dat de bal over de zijlijn was geweest. Nadat de VAR niet ingreep liet Schmidt zijn emoties op de vrije loop. „Geef de schaal dan vandaag nog aan hen”, zo riep hij naar scheidsrechter Danny Makkelie en zijn assistenten.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee