Frenkie de Jong held voor belabberd Barça tegen Alavés

Print
Frenkie de Jong held voor belabberd Barça tegen Alavés

Frenkie de Jong was de man van de avond.  Afbeelding: HH/ANP

Frenkie de Jong heeft ervoor gezorgd dat FC Barcelona aan een nieuwe blamage is ontsnapt. Op bezoek bij Alavés, de nummer 19 van La Liga, maakte hij in de 88e minuut van dichtbij de 0-1.

Frenkie de Jong kreeg de afgelopen periode veel kritiek, maar was de man die absoluut probeerde Barcelona op sleeptouw te nemen. Hij was enorm ijverig en één van de weinigen die gevaar inleidde voor de Catalanen. Uiteindelijk zelfs doorslaggevend. De eerder als ‘onzeker’ betitelde De Jong, straalde nu in alles uit zich te willen laten gelden.

Tegen de laagvlieger uit La Liga hadden Frenkie de Jong, Luuk de Jong en Sergiño Dest een basisplaats. Barcelona speelde als een uitgebluste bokser. Het was slordig en de grootste kans van de eerste helft was voor Pere Pons, maar de aanvaller van Alaves schoot volledig vrij voor Marc-André Ter Stegen recht in de handen van de Duitse goalie.

Frenkie de Jong held voor belabberd Barça tegen Alavés
Luuk de Jong kan net niet scoren.  Foto: HH/ANP

De grote conclusie is dat sinds het vertrek van Ronald Koeman eind oktober, Barça nog geen haar beter is dan het was. Xavi won slechts met deze ontsnapping slechts zes (!) van zijn 14 officiële duels. Het realisme van zijn Nederlandse voorganger destijds, wordt met de wedstrijd meer voelbaar. Iedereen hoopte dat het met Xavi aan het roer zoveel beter zou gaan. Het tiki-taka zou misschien wel zijn herintrede doen. Gedragen door hoop en een groot verlangen daarnaar, kon dit slechts korte wedstrijdfases met de beste wil worden gezien. Maar uiteindelijk valt of staat alles met kwaliteit en beschikbare spelers.

Kijk ook naar Komt dat Schot, het online voetbalprogramma van De Limburger:

Komt Dat Schot Afl 02 - 20 januari 2022. Video: De Limburger

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee