Opera Compact komt met opera over vrijheid

Opera Compact komt met opera over vrijheid

Wat betekent vrijheid voor jou?   Afbeelding: Sanne Linssen

Opera Compact start de kaartverkoop voor haar theatertournee van Fidelio. Deze opera van Ludwig van Beethoven gaat over het thema vrijheid. Wat betekent vrijheid en wat betekent het voor jou? Kunnen we nog voorbij onze verschillen kijken?

De hoofdrollen worden gezongen door een voornamelijk Limburgse cast (onder meer Fenna Ograjensek en Marcel Reijans) en worden ondersteund door een ensemble op het podium, aangevuld door een Limburgs projectkoor. Regie is in handen van Sybrand van der Werf, dirigent is Stijn Saveniers. De opera duurt een dik uur (zonder pauze) en wordt in het Duits gezongen (met boventiteling). De feestelijk première is in het Munttheater Weert (16 april), daarna ook in PLT Kerkrade (23 april), Schouwburg Venray (1 mei), De Maaspoort Venlo (13 mei), Toon Hermans Theater Sittard (21 mei). Tickets zijn verkrijgbaar via de theaters.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee