Opera Compact komt met opera over vrijheid

Wat betekent vrijheid voor jou?  © Sanne Linssen

 

Opera Compact start de kaartverkoop voor haar theatertournee van Fidelio. Deze opera van Ludwig van Beethoven gaat over het thema vrijheid. Wat betekent vrijheid en wat betekent het voor jou? Kunnen we nog voorbij onze verschillen kijken?

De hoofdrollen worden gezongen door een voornamelijk Limburgse cast (onder meer Fenna Ograjensek en Marcel Reijans) en worden ondersteund door een ensemble op het podium, aangevuld door een Limburgs projectkoor. Regie is in handen van Sybrand van der Werf, dirigent is Stijn Saveniers. De opera duurt een dik uur (zonder pauze) en wordt in het Duits gezongen (met boventiteling). De feestelijk première is in het Munttheater Weert (16 april), daarna ook in PLT Kerkrade (23 april), Schouwburg Venray (1 mei), De Maaspoort Venlo (13 mei), Toon Hermans Theater Sittard (21 mei). Tickets zijn verkrijgbaar via de theaters.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal