Basisschool ’t Heuvelke in Lindenheuvel wil speelplaats opknappen met opbrengst lege flessen

Print
Basisschool ’t Heuvelke in Lindenheuvel wil speelplaats opknappen met opbrengst lege flessen

Afbeelding ter illustratie.  Afbeelding: Raymond Rutting

Geleen -

Basisschool ’t Heuvelke in de Geleense wijk Lindenheuvel zamelt vanaf 1 februari lege petflessen in. Met de opbrengst van het statiegeld hoopt de school de speelplaats op te kunnen knappen.

De basisschool heeft onlangs een verbouwing achter de rug. Vanwege het stijgend aantal leerlingen, was uitbreiding noodzakelijk. Die extra ruimte ging ten koste van zowel groen als speelruimte. De school wil deze plekken nu opnieuw onder handen nemen.

Lees ook: Sittard-Geleen trekt 1,3 miljoen euro uit voor uitbreiding van vier basisscholen

Ouders, familieleden, vrienden en kennissen worden daarom uitgedaagd alle statiegeldflessen op te sparen voor de school. „We hebben nog goede toestellen staan op het schoolplein, en ze zijn ook allemaal door de keuring gekomen, maar we hebben toch nog wat extra wensen”, vertelt directeur Ger Laven die erbij vermeldt dat de aanschaf van de toestellen een behoorlijke duit kosten. „We denken niet alleen aan nieuwe speeltoestellen, ook een bankje en een aanpassing van de groenvoorzieningen staan op ons wensenlijstje.”

Inname

De statiegeldflessen kunnen vanaf 1 februari worden ingeleverd bij de school. Bij voorkeur vlak voor aanvang van de schooldag of kort nadat de school uitgaat. „We hebben namelijk te maken met de coronamaatregelen en die moeten we naleven”, aldus de directeur. Een werkgroep zal de flessen in ontvangst nemen. „Hopelijk halen we een hoop geld bijeen. Alles is welkom, we hebben geen streefbedrag in gedachten.”

De Geleense basisschool werd in 2020 uitgeroepen als beste school van Nederland.

Lees ook: Basisschool in Lindenheuvel is volgens RTL-scholenonderzoek beste van Nederland

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee