Podcast: Laatste afleveringen Bloody Sunday over de IRA-aanslagen in Roermond nu te beluisteren

De laatste afleveringen van de podcast Bloody Sunday in Roermond staan online. Ze zijn vanaf nu hier te beluisteren.

Redactie

Bloody Sunday in Roermond gaat over de IRA-aanslag op de Markt in Roermond in 1990. De podcast is een succes; de eerste afleveringen zijn al meer dan 100.000 keer gestreamed.

In 1990 vond een IRA-aanslag in Roermond plaats, een nooit opgehelderde vergismoord waarbij twee jonge Australische toeristen midden op de Markt werden doodgeschoten. Vier verdachten werden aangehouden, maar nooit veroordeeld. Rondom de zaak hangen nog veel vragen en onduidelijkheden. De Limburgse podcastmaker Frans Pollux spreekt betrokkenen van toen, brengt de verdachten in beeld en duikt in de rafelranden van het verhaal. Had de aanslag voorkomen kunnen worden?

De laatste aflevering van de podcastserie staat nu online. Of eigenlijk zijn het er twee, een dubbeldikke aflevering dus. Want zoals zo vaak komt er na de release van een aantal afleveringen nieuwe informatie los, die Frans graag wilde verwerken. Pollux maakte vorig week ook al een bonusaflevering met daarin een college over geschiedenis van Ierland en de IRA, een uur achtergrond bij het hoofdthema van de aanslag.