Schutter opent vuur in collegezaal Duitse universiteit, vier studenten gewond

Print
Schutter opent vuur in collegezaal Duitse universiteit, vier studenten gewond

Afbeelding: Getty Images

Een gewapende man heeft maandagmiddag met een geweer studenten aan de universiteit in Heidelberg neergeschoten.

De politie heeft het academische terrein afgezet. Vier studenten zijn zwaargewond geraakt, maakte de politie bekend. Volgens het Duitse persbureau DPA is één van slachtoffers overleden, maar die informatie is nog niet door de autoriteiten bevestigd.

De dader is dood, meldt de politie. Volgens onbevestigde berichten heeft hij zichzelf van het leven beroofd. Volgens de politie handelde de schutter alleen. Over een motief is nog niets duidelijk. De man zou meerdere geweren bij zich hebben gehad en zou student aan de universiteit zijn geweest.

Op de plek van de schietpartij bevinden zich behalve de natuurwetenschappelijke faculteit ook delen van het academisch ziekenhuis van de Universiteit Heidelberg.

Omgeving

De politie zegt geen reden te hebben om aan te nemen dat sprake was van meerdere daders. Toch wordt uit voorzorg de omgeving afgezocht van de collegezaal in de circa 160.000 inwoners tellende universiteitsstad, die in de zuidelijke deelstaat Baden-Württemberg ligt.

Schietpartijen op scholen of andere onderwijsinstellingen zijn in Duitsland een zeldzaamheid, maar ze komen wel voor. Zo opende een oud-scholier in 2009 het vuur in een school in Winnenden, een andere plaats in Baden-Württemberg. Meerdere scholieren en docenten kwamen om het leven.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee